Stian Knappskog Stian Knappskog arbeider som seniorforsker ved Universitetet i Bergen og er daglig leder ved Mohn Kreftforskningslaboratorium ved Haukeland Universitetsjukehus. Her står han sammen med Lena Teigland fra Kreftforeningen og Hans-Jarle Einarsen, Sartor Storsenter.

Bedriftsstafetten er i gang

edit today

«Krafttak mot kreft» er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. I tradisjon tro foregår innsamlingsaksjonen de to første ukene i mars hvert år.

Dette er det åttende året Sartor Storsenter og Vest Næringsråd engasjerer seg for «Krafttak mot kreft» sammen med Kreftforeningen.

−  I 2017 samlet vi inn hele 538 000 kroner gjennom Bedriftsstafetten. Hele 104 bedrifter var med og bidrog! Målet for 2018 er å få enda flere bedrifter til å bidra, oppfordrer Hans Jarle Einarsen, markedssjef på Sartor Storsenter.

Fokus på senskader av kreftbehandling

I årets «Krafttak mot kreft» samles det inn penger til forskning på senskader.

− Sammen med Kreftforeningen og Vest Næringsråd skal vi samle inn penger, slik at de som har vært igjennom en tøff kreftbehandling skal få et best mulig liv, sier Einarsen.

Hvert år får over 32 000 mennesker i Norge kreft. Moderne kreftbehandling redder heldigvis livet til mange. Faktisk overlever to av tre kreftpasienter i dag.

Men både for overlevere og de som lever med uhelbredelig kreft kan den tøffe behandlingen ha en høy pris: De får senskader etter behandlingen, og livet blir ikke det samme som før de fikk kreft. For mange av de som overlever sin kreftsykdom, gjenstår kampen om å bli frisk.

LES OGSÅ: 6. klasse gav 10 000 kroner til Krafttak mot kreft

Tar du stafettpinnen videre?

Bedriftsstafetten er allerede godt i gang.

− No Name Frisør har allerede mottatt stafettpinnen og gitt 10 000 kroner! Stafettpinnen er sendt videre og vi oppfordrer alle til å gi så det monner, sier Einarsen.

Slik deltar din bedrift i «Krafttak mot kreft»

1. Støtt «Krafttak mot kreft» med et valgfritt beløp (og/eller evt. en gave som kan auksjoneres vekk på Sartor Storsenter, lørdag 17. mars).

2. Bedriften blir profilert med navn, logo og donert beløp i VestNytt, på vnr.no, sartorstorsenter.no, facebook.com/sartorsenter og Facebook.com/vnr.no/

3. Utfordre en konkurrent, en nabobedrift eller en samarbeidspartner til å være med å ta et «Krafttak mot kreft»! Sartor Storsenter og Vest Næringsråd utfordrer DIN bedrift til å bidra i årets Bedriftsstafett.

For å være med på aksjonen sender du en mail til hans@sartorsenter.no med navn på bedrift, kontaktperson, ønsket beløp (gave) og evt. navn på bedriften du ønsker å utfordre. Tilbakemelding ønskes snarest, og senest innen fredag 16. mars.

Delta gjerne via digital innsamling, som gjør det enda lettere å delta.

Hva går pengene til?

– Uten Kreftforeningen hadde det vært mange kreftforskere som ikke hadde nådd opp. Finansieringen utdanner folk. For at norske pasienter skal ha et godt tilbud, er det viktig at studier skjer i Norge, sier seniorforsker Stian Knappskog, daglig leder ved Mohn Kreftforskningslaboratorium ved Haukeland Universitetsjukehus.

Han har mottatt forskningsstøtte til flere større prosjekt via Kreftforeningen, Forskningsrådet og Helse-Vest, og fikk nylig tildelt prosjektstøtte fra Kreftforeningen for perioden 2018 – 2021.

Ulike pasienter har ulik effekt av cellegift. Knappskog håper at fremtidens kreftbehandling vil være skreddersydd til hver enkelt kreftpasient.

– Det beste med å være kreftforsker er når man ser at behandlingen faktisk virker på pasienten og at pasienten blir helt frisk, forteller Knappskog.

Les også

keyboard_arrow_up